tisdag 3 september 2013

Intresse för en crochet along?


Nu finns en anmälningstråd uppe. Klicka här så kommer du till den.

Där kan ni också ge era tankar om hur CALen ska se ut för att passa er och ställa frågor.

**************************


Strax efter att jag började sticka hittade jag Ravelry. Och det tog bara någon dag där inne innan jag hittade ett helt fantastiskt gulligt mönster och förälskade mig totalt. Det fanns bara ett stort problem. Det var virkning och jag hade ju precis lärt mig sticka, att genast lära mig en sak till kändes som för mycket. Nu har det gått ett tag och jag känner mig rätt hemma med stickningen. Jag har massor kvar att lära, absolut, men jag börjar få en rätt bra grund känner jag.

I februari kommer min pojkväns bästa kompis, O, att få en dotter och dotterns mamma, J, har sagt att hon  gärna tar emot handarbetade saker. Ojoj, jag tror inte att J förstår vad hon sagt. Jag älskar små söta bebissaker och att sticka dem! Jag kommer sticka bebissaker hela hösten och vintern!

Så, för att komma till saken. Strax efter att jag pratade med henne (och lagt upp maskor till en ny bebiströja) så dök det där virkade mönstret upp i huvudet igen. Och nu kan jag inte släppa det. Jag MÅSTE göra en sån till deras dotter, jag bara måste det! Jag kan fortfarande inte virka, inte mer än luftmaskor. Men, efter att ha studerat lite på Youtube, så tror jag att jag kan klara det här mönstret.

Så, vilket mönster är det då?Jo, det är Lollo the African Flower Bear.
Om du klickar på bilden så kommer du till mönstret på Ravelry.

Vad säger ni? Är ni intresserade av att virka en sån tillsammans med mig? Alla väljer sina egna färger och så vidare. Och så gör jag en tråd i gruppen på Ravelry där vi kan visa vad vi gör och hjälpas åt om vi kör fast. Jag skulle tycka att det var jättekul att göra den tillsammans med er! Säg att ni är med så klurar vi ut detaljerna gemensamt sen, så att så många som möjligt kan vara med.Är du också ny på virkning? 
Vill du få en bättre uppfattning om hur man gör african flowers? (rutorna som nallen är gjord av)

Här finns en steg för steg guide med bilder

Och lär du dig bättre med video så hittade jag den här: (observera att hennes mönster inte är exakt samma som till Lollo)

Hon är lite snabb ibland men ihop med mönstret (och kanske lite hjälp från vänner) så tror jag att jag ska fixa det (och du med). Fördelen är ju att har man gjort en så är resten likadana så klarar man att göra en och att sätta ihop den med nästa så borde man klara att göra hela björnen.


Kom igen! Säg att du är med! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar