torsdag 1 augusti 2013

Mitt första handspunna garn

Under Tour de Fleece spann jag mitt första garn. Det blev en härva av superwash BFL från Nerd Girl Yarns i färgen Madness Is The Emergency Exit.
Nu har jag stickat med det och mönstret jag använde heter Forest Canopy Cowl. Länk till Ravelry
Det kostar ca 35kr men jag har inget emot att betala en slant för mönster jag tycker om.
Det här var ett snabbstickat mönster som var både lätt och roligt. Jag var färdig med det på ett par dagar (och då stickade jag bara när jag tittade på tv).
Att ha cowl på sig när det är nästan 30 grader inne rekommenderas inte. (Jag höll på att smälta bort när jag skulle fota) Men i vinter är den säkert jätteskön.
Och sockorna från förra inlägget då? Ehm, jaa du. De behöver vi inte prata om. Ja ja, okej då!
Det blev inget av med dom, de är nu ett fint nystan igen. Jag gillar inte att sticka strumpor så det blir alltid samma visa. Jag stickar en bit och är jättenöjd. Sen stickar jag en bit till, svär över hälen och tappar intresset. Plötsligt var de inte lika fina och det kanske inte var rätt mönster till just det garnet ändå. Och så repar jag upp.
Så vi får se vad det blir av det här garnet istället.
Jag gillar fortfarande mönstret och rekommenderar det.... Om du gillar att sticka strumpor det vill säga.

1 kommentar:

 1. Hej!
  Har precis kollat din youtubevideo om att spinna (nummer 2, kan inte hitta nummer 1?) och har faktiskt tack vare den och en oerhört oinspirerande bok från 1982 lyckats få ihop en lite snutt garn :D. Hittade också hit till bloggen i min jakt på avsnitt ett av spinnvideosen och tänkte att det är lättare att kommentera här än på Youtube. Du skulle aldrig sagt det där om "att det bara är att fråga", passar du dig inte adopterar jag dig som spinnmentor :)

  Jag undrar hur man gör sen? Alltså mitt garn korvar sig som attan men jag får ändå inte mer tvist att gå upp i tussen. Hur stickar man liksom med allt detta korvande sen? Eller måste jag plya?

  Och vad är BFL som du skriver om i inlägget?

  Min mail är skrufz@hotmail.com eller så finns jag på Ravelry som Skrufz.

  Tack för en himla inspirerande och peppande video! MVH /Ämma Pettersson

  SvaraRadera